Suspiciunea prezenței virusului PPA a apărut la un porc mistreț, împușcat în urma unei vânători organizate legal în zona localității Archita, comuna Vânători din județul Mureș.

Conform procedurii, au fost recoltate probe de la toți mistreții împușcați, au fost trimise la analize, iar în unul din cazuri laboratorul de la Cluj-Napoca a confirmat prezența virusului.

Prefectul județului Mureș a prezentat problema în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență de astăzi, urmând ca mâine să fie convocată o nouă ședință, în cadrul căreia se vor delimita zonele de carantină și se vor stabili măsurile.

Vă reamintim că la începutul acestei luni a fost depistat un nou caz de pestă porcină, la un porc mistreț găsit lângă Sovata, dar virusul nu a mai fost depistat ulterior în zona de carantină.

Totodată, conform unei directive a Ministerului Agriculturii, una dintre ultimele hotărâri ale ministrului PSD P. Daea, Sacrificarea porcilor în gospodării se mai poate face acum numai sub supravegherea unui veterinar! DETALII, AICI.

MS /  radiomures.ro /  Foto: colaj