Polițiștii comunitari au surprins 46 de persoane care apelau la mila publicului, intrând sub incidența prevederilor Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Au fost sancționate contravențional 5 persoane care apelau la mila publicului, potrivit art. 2, pct. 3 din legea menționată, respectiv „apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă, precum și determinarea unei persoane la săvârșirea unor astfel de fapte”.

În același timp, alte 4 persoane au fost amendate pentru lipsa de supraveghere a minorilor, în temeiul art. 2 pct. 33 din legea anterior menționată – „neluarea de către părinți sau de către persoanele cărora li s-a încredințat spre creștere și educare un minor în vârstă de până la 16 ani sau care au în îngrijire un alienat ori debil mintal a măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj, cerșetorie sau prostituție”.

Menționăm faptul că 41 de minori care săvârșeau fapte de cerșetorie au fost internați, pe bază de proces verbal, la Serviciul de Intervenție în Regim de Urgență, Abuz, Neglijare, Trafic și Migrare, Telefonul Copilului, cu sediul în Târgu Mureș, str. Strâmbă nr. 30.

Direcția Poliția Locală va efectua demersurile necesare în vederea informării instituțiilor abilitate, respectiv Direcția de Asistență Socială, Inspectoratul Județean de Poliție, cât și primăriile unde domiciliază contravenienții.

MS / Foto: colaj arhiva