După o perioadă în care vremea a fost neobișnuit de frumoasă, temperaturile fiind de primăvară, cu accente de vară, prognoza meteo oferită de ANM ne arată că zilele de iarnă sunt aproape.

Iarna acestui an va aduce zăpadă din abundență în România și sunt așteptate și episoade de vreme severă, precum ger, viscol și ninsori abundente, potrivit estimărilor realizate de meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Conform declarațiilor făcute de Florinela Georgescu, director executiv al ANM, lapovița și ninsoarea își vor face simțite prezența la sfârșitul lunii noiembrie. Nu vor lipsi nici episoadele de ger, viscol puternic și chiar căderi masive de zăpadă în România.

În timp ce în România doar ne pregătim de vremea rece, în vestul Europei a venit iarna și au început ninsorile. A nins abundent în Spania, Italia şi Franţa, iar autoritățile au intrat în alertă. În Franța, 200 de mii de case au rămas fără curent electric, iar traficul feroviar a fost încurcat de copacii căzuții sub greutatea zăpezii. Şi alte regiuni europene sunt sub avertizări de vreme rea. Ministerul de Externe îi atenţionează pe românii care călătoresc în Portugalia şi Croaţia că este cod roşu de furtuni de-a lungul zonelor de coastă.

ANM / Foto: colaj arhiva