Este incredibil cum autoritățile nu au reușit să coreleze informațiile primite prin acest sistem decât după două zile, deși toate ambulanțele erau solicitate pentru aceeași adresă, un bloc din Timișoara. Și-a dat seama după două zile… prea târziu pentru o familie întreagă!

Patronul firmei care a făcut deratizările în cele două blocuri evacuate în Timișoara a fost reţinut pentru 24 de ore. Trei persoane – un bebeluș de 10 zile, un copil de 3 ani și mama acestuia din urmă – au murit, iar alți 16 copii și 4 adulți sunt internați în prezent. Toate aceste persoane locuiau în același bloc, iar luni seară un al doilea imobil în care firma a făcut dezinsecție și deratizare a fost evacuat, preventiv.

Surse judiciare au declarat că patronul reținut pentru 24 de ore este acuzat de vătămare corporală, ucidere din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice.

Marți dimineață, erau internați 16 copii și 4 adulți. La Spitalul Județean este internat un adult, la Spitalul Municipal – 3 adulți, iar la Spitalul „Louis Țurcanu” sunt internați 16 copii.

Luni seară, încă un bloc din Timișoara a fost evacuat, după ce într-unul dintre apartamente s-ar fi făcut lucrări de dezinsecție și deratizare cu aceeași firmă. Potrivit reprezentanților ISU Timiș, măsura de evacuare completă a blocului de pe strada Vaida Voievod a fost luată preventiv, pentru efectuarea măsurătorilor în vederea identificării nivelului de substanțe periculoase. Ușa apartamentului în care s-a făcut deratizarea a fost sigilată, iar cei 31 de locatari ai blocului au fost evacuați.

Articolul integral pe HOTNEWS