In ultimele zile am asistat la mai multe evenimente nefericite, care au avut numitor comun animalele salbatice din judetul Mures, finalizate cu tragedii, doi mureseni fiind ucisi de ursi, altii atacati si raniti, iar 5 ursi au murit in urma unor accidente rutiere.

In toate aceste cazuri, enuntate mai sus, autoritatile s-au intrecut in balbe si au dovedit neputinta, dusa la extrem in unele cazuri. Mai concis spus, nu au facut nimic, nici in ce priveste siguranta muresenilor, nici in cea a animalelor.

Cum bine se vehiculeaza in spatiul public, cauza principala a prezentei animalelor salbatice in zonele populate este taierea masiva a padurilor, coroborata cu lipsa de interventie a autoritatilor competente. Pe de alta parte, cei cativa padurari care au incercat sa intervina pentru prinderea hotilor de lemne, au sfarsit tragic, din cauza nesustinerii de catre departamentele superioare sau adiacente.

Ca urmare, unii mureseni, au ajuns sa caute singuri solutii de aparare, de remediere a gravei situatii cu care ne confruntam. Astfel, un muresean extrem de curajos, a urmarit, in acest weekend, mai multi hoti de lemne din Mures.

Sâmbătă spre duminica noaptea, in deal la Vatman, spre Budiu Mic, trei persoane din localitatea Acatari, veneau noaptea cu masina, cu lanterna pe geam și tăiau in maxim 20 de minute un copac, iar apoi dispăreau rapid, revenind ulterior pentru o noua taiere.

“I-am urmarit pana la ei in fata casei, pana ce au deschis poarta și au intrat in curte. Am sunat la dispeceratul de jandarmi, am sunat de doua ori la 112, dar nu a venit nimeni. Am sunat la Politia Locala Acatari, dar nimeni nu au intervenit, așa ca am mers singur sa urmăresc aceasta mașina, o Dacie papuc cu 5 locuri.

Pozele sunt facute sambata, dupa cum se vede ambele sunt tăieri și se încadrează la infracțiune. Asa ca am anunțat RNP-ul și Politia Forestiera si le-am dat aceste probe. Acum aștept sa văd ce se întâmpla cu cei 3 indivizi care erau in mașina. Pana acum, din pacate, nimic!” ne transmite mureseneanul, vizibil intrigat de situatie.

MS /  Foto: colaj