Peste doi ani şi jumătate, oraşul Luduş va avea o nouă creşă în zona centrală, ca urmare a implementării proiectului pregătit de edili, prin care se atrag fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10, destinată investiţiilor în infrastructura de educaţie. Proiectul are o valoare totală de 6.014.598,90 lei.

Proiectul vizează construcţia unei creşe cu 41 de locuri, dotarea şi punerea acesteia în funcţiune, în termen de 31 de luni de la semnarea Contractului de finanţare. Locaţia de implementare a proiectului o reprezintă un spaţiu aflat în domeniul public al oraşului, identificat prin numărul cadastral 57106, în suprafaţă totală de 3.000 mp, din care noua clădire va ocupa circa o şesime. Capacitatea creşei va fi de 41 de copii, structuraţi astfel: o grupă specială pentru 5 copii, 2 grupe mijlocii cu câte 9 copii/grupă şi 2 grupe mari, cu câte 9 copii/grupă.

Întreaga construcţie va avea un singur nivel, cu o înălţime totală de 7,2m, dar în zona administrativă va exista un demisol. Fiecare grupă va avea propria sală, în suprafaţă de peste 30mp şi va exista şi o sală de mese, dar şi grupuri sanitare distincte, pentru copii şi adulţi. Demisolul va avea suprafaţa utilă de 200mp şi va cuprinde centrala termică, vestiarul personalului administrativ, spălătoria cu spaţiile aferente, camera de odihnă pentru personal şi adăpostul de protecţie civilă. Acesta din urmă a fost dimensionat pentru 66 de persoane şi va avea grup sanitar propriu, o instalaţie de ventilare mecanică şi manuală, ieşire de siguranţă etc.

Beneficiarul proiectului, primăria oraşului Luduş, estimează că proiectul se va finaliza până la data 30 iunie 2022.

MS / Foto: imagine cu caracter orientativ