Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe s-a declarat revoltat de modul în care autorităţile publice au pasat responsabilitatea de la unul la celălalt în cazul ursului din Harghita. El i-a convocat în această dimineaţă pe toţi responsabilii din Minister, astfel încât situaţii de acest tip să nu se mai repete.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, luni, că a aflat „cu stupoare”, după situația ursului din Harghita, că jandarmii au temei legal să intervină, au și armament, dar nu au tranchilizante. Vela a spus că singurul județ unde există protocol local pentru intervenție este Hunedoara.

Ministrul  Marcel Vela a mai declarat că prefectul judeţului Harghita a tratat funcţia de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca pe una cu rol decorativ şi a anunţat că va înainta prim-ministrului propunerea ca Jean-Adrian Andrei să fie demis.

De cealaltă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, consideră că autorităţile locale trebuie să aibă dreptul să ia decizia şi să poată interveni la nivel local, în situaţii precum cea a ursului rănit la Praid. „Nu este normal să aşteptăm avize de la Bucureşti, trebuie să avem dreptul să intervenim”, a declarat liderul local.

Asociaţiile de mediu spun că indiferent de responsabilitate, ursul nu trebuia lăsat 18 ore în agonie. Vicepreşedintele Asociaţiei Milioane de Prieteni Paula Ciotloş.

‼️ LIVE ACUM: Ministrul Mediului, Costel Alexe, face declarații de presă despre cazul controversat al ursului care a fost lovit de o mașină. DETALII pe www.stirileprotv.ro ‼️Gorbaciov, despre Ceaușescu: „A vrut să fugă în URSS și să se ascundă acolo” — http://bit.ly/2CV6cDu

Publicată de StirileProTV pe Luni, 18 noiembrie 2019

MS / RRA /  Foto: colaj Carmen Dh.