Atentie, detalii cu puternic impact emotional…

Un dosar penal de braconaj a fost deschis de poliţişti, după împuşcarea ursului lovit de maşină şi apoi lăsat să agonizeze 18 ore pe carosabil. (Imagini VIDEO cu momentul interventiei asupra ursului,aici)

Potrivit legii, aceasta este procedura într-un astfel de accident.

Medicul veterinar a hotărât că ursul nu mai poate fi salvat, recomandând sacrificarea animalului. Astfel, ursul a fost ucis în locul în care a zăcut 18 ore, cu două gloanţe în ceafă, apoi încărcat într-un excavator şi transportat spre procesare. Regulamentul prevede ca ursul să fie jupuit, iar carnea acestuia valorificată conform legii.

Reamintim că un urs brun, de 500 de kilograme, a fost lovit de o maşină, sâmbătă seară, în timp ce încerca să traverseze o şosea, pentru a se duce într-o altă parte a pădurii. (Detalii si video imediat după impact, aici. )

Timp de 18 ore, animalul a rămas în acelaşi loc, pe carosabil, autorităţile aşteptând o permisiune specială de la minister pentru mutarea, salvarea sau sacrificarea ursului. Într-un final, s-a decis sacrificarea, deşi animalul s-a ridicat la un moment dat, în şezut.

În urma administrării defectuoase a cazului, prefectul de Harghita a fost demis din funcţie. (Detalii, aici)