In urma invaziei de urși in zonele populate din judetul Mures, soldata cu mai mulți mureseni atacati, raniti si, din pacate, doi omorati, senatorul muresean Cristian Chirtes a transmis urmatorul mesaj:

“Este prea mult! Aflat sub un adevărat asediu al urșilor, soldat cu victime omenești, județul Mureș are nevoie de soluții.

Voi propune Guvernului României adoptarea unei ordonanțe de urgență, prin care autorizarea de extragere să fie acordată de îndată de Comitetul Local pentru Situații de Urgență și aplicată imediat de cel mai apropiat gestionar sau proprietar al fondurilor de vânătoare.

Astfel, se va diminua considerabil timpul de așteptare, iar soluționarea problemei va fi la îndemâna autorităților locale, care vor putea acționa în dinamica fiecărui caz punctual,” a comunicat senatorul Cristian Chirteș.


Va reamintim ca aseară și în această noapte, mai multe mesaje de tip RoAlert au fost emise de ISU Mures cu privire la prezenta ursilor in zone populate din Mures.

Primul mesaj de avertizare RO-ALERT, privea prezenta a 3 ursi pe strazile din municipiul Tarnaveni. Ulterior a fost avertizare si pentru zona localitatii Bobohalma.

„ATENTIE! A fost semnalata prezenta unei ursoaice cu doi pui pe raza localitatii Tarnaveni. Sporiti atentia si nu va expuneti la pericol. In caz de pericol apelati 112. ISU Mures”

ALERTA privind 3 urși, a scos toate forțele de ordine pe străzile din municipiu, toată noaptea!

Tot aseara, pe DN15, in zona localității Brâncovenesti, dinspre Deda, judetul Mures, a avut loc un accident de circulatie in care un autoturism a lovit un urs.

Conform unor imagini aparute pe rețelele de socializare, pe care am decis să nu le publicăm, ursul este mort.

MS / Foto: colaj arhiva