Șansă uriașă la viață pentru mai mulți suferinzi din țară, după ce rudele unei femei de 38 de ani din Târgu Mureș, intrate în moarte cerebrală, au decis să îi doneze organele. Este vorba de judecătoarea din Mureş găsită înjunghiată, care a fost deconectata de la aparate in urma deciziei luata de familie (detalii, aici).

A fost o noapte grea pentru echipele de medici care au prelevat ficatul și rinichii

Rinichii au ajuns aici la Institutul de Urologie și Transplant Renal joi dimineață la ora 6, iar în scurt timp doi pacienți suferinzi de insuficiență renală și care erau pe lista de așteptare vor primi o nouă șansă.

Emotile sunt uriașe pentru șase dintre pacienții care așteaptă să vadă dacă sunt compatibili. Dupa operație pacienții vor fi internați câteva zile pe Secția de Terapie Intensivă a spitalului.

Ficatul, prelevat și el miercuri noapte, a ajuns deja în Capitală unde un alt pacient va fi salvat. Pe de altă parte, în Baia Mare este pregătită deja o echipă de medici pentru două persoane care vor primi rinichii unui pacient de 54 de ani intrat în moarte cerebrală și a cărui familie a acceptat donarea organelor.

Sursa: protv.ro /  Foto: colaj captura video