După alerta din această seară, prin sistemul RoAlert, a prezenței în municipiul Târnăveni, pe strada Plugarilor, a unei ursoaice cu doi pui, primarul municipiului Târnăveni, a convocat Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

Măsurile luate în cadrul Comitetului prevăd că “în această noapte, echipe mixte ale Poliției, Poliției Locale și Jandarmeriei, vor efectua patrulări cu mașini de intervenție. Vor fi acționate semnalele acustice și luminoase. Patrulările vor avea loc în municipiul Târnăveni și în Bobohalma. L-am informat de dinamica situației de urgență pe prefectul Mircea Dușa, care va intermedia transmiterea căte Ministerul Mediului a solicitării proprietarului fondului de vânătoare de extragere a urșilor. Vă rog să semnalați orice situație de urgență privind prezența urișilor, la numărul de urgență 112”, transmite primarul, conform realitateademures.ro


Stire initiala: „ATENTIE! A fost semnalata prezenta unei ursoaice cu doi pui pe raza localitatii Tarnaveni. Sporiti atentia si nu va expuneti la pericol. In caz de pericol apelati 112. ISU Mures”

Recomandăm celor care se întâlnesc cu un urs să nu se apropie de el pentru a face fotografii, să nu îl hrănească, să nu arunce cu pietre, dar să facă zgomot pentru a ţine animalul la distanţă şi să se îndepărteze cât mai mult.

De asemenea, trebuie solicitat sprijinul forțelor de ordine, apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

MS / Foto: colaj arhiva