Senatorul Tanczos Barna şi deputatul Korodi Attila au cerut dezbaterea în regim de urgenţă a Legii Vânătorii în comisiile de specialitate, după ce, în cadrul şedinţei liderilor de grup, la propunerea UDMR, a fost adoptată o decizie în acest sens, în 15 octombrie. Parlamentarii Uniunii au cerut, ieri, aplicarea acestei decizii şi discutarea Legea Vânătorii cât mai curând, în cadrul comisiilor.

Korodi Attila a reiterat faptul că şi accidentul teribil de luna trecută din judeţul Mureş putea fi evitat dacă autorităţile, în baza legii adoptate anul trecut, ar fi reevaluat periodic cotele de intervenţie. Însă, de atunci, neglijenţa autorităţilor a fost plătită cu multe vieţi.

“În Parlament este depus un proiect de lege elaborat de UDMR, în baza căruia se poate şi chiar trebuie introduse restricţii mai severe pentru situaţiile în care practica nu este funcţională. Totodată, trebuie introduse şi sistemele de compensare, aşa cum a susţinut UDMR în cadrul dezbaterii în Senat. Este responsabilitatea ministerului să reglementeze cotele de prevenţie până în luna februarie a fiecărui an”, a subliniat deputatul UDMR.

Senatorul Tanczos Barna a arătat că, deşi legislaţia actuală impune Ministerului Mediului să stabilească anual o cotă de intervenţie şi să o pună în aplicare în baza unui plan de acţiune, modificarea legii adoptate de Senat, pe care o cerem să fie dezbătută în regim de urgenţă, ar crea o nouă situaţie.

MS /  Foto: colaj arhiva