Traficul feroviar între staţiile Teiuş şi Aiud se va desfăşura pe firul II de circulaţie, după ce trenul R 3085 a lovit o basculantă la o trecere la nivel semnalizată. Treccerea era semnalizată conform prevederilor legale, cu indicator rutier ‘Crucea Sfântului Andrei’.

Conform purtătorului de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan accidentul s-a produs azi, între staţiile Teiuş şi Aiud. În urma coliziunii, şoferul basculantei a decedat. De asemenea, au fost înregistrate avarii la locomotivă şi la primul vagon al trenului. Cauzele producerii accidentului vor fi stabilite de o comisie de cercetare, a precizat Oana Brânzan.

Aceasta a mai spus că traficul feroviar în zona accidentului se va desfăşura pe firul II de circulaţie, alternativ din ambele sensuri, astfel încât să se asigure continuitatea în circulaţia trenurilor programate să tranziteze intervalul de staţii Teiuş – Aiud.

Pentru călătorii din trenul R 3085 implicat în accident a fost disponibilizată o altă garnitură, care va circula pe relaţia Teiuş – Cluj.

Sursa: radiomures.ro