Update: Prefectul de Mureș a cerut autorizație de extracție pentru urs. Decizia a fost luată astăzi, în urmă cu puțin timp, la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care s-a ținut la Primăria Cucerdea. “Astăzi, începând cu ora 18.00, echipe mixte formate din localnici, reprezentanți ai fondului de vânătoare, Jandarmeriei și Poliției, participă la acțiuni de îndepărtare a ursului din acea zonă. Gestionarului fondului de vânătoare i-am precizat clar ca astăzi să întocmească documentele pentru obținerea autorizației de extragere.” a spus prefectul, conform radiomures.ro


Poliția municipiului Târnaveni a fost sesizată prin Apel 112, de către un bărbat din localitatea Cucerdea, cu privire la faptul că îngrijitorul oilor la stâna acestuia ar fi fost atacat de un urs.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 11 Târnaveni, iar din primele cercetări efectuate, s-a stabilit faptul că în extravilanul localității Cucerdea, un bărbat de 66 de ani, în timp ce ar fi păzit oile la o stână, ar fi fost atacat de un urs, care i-ar fi provocat mai multe leziuni la nivelul corpului”

Victima a fost transportată în stare de conștiență la U.P.U. Târgu Mureș pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, iar polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor producerii incidentului.

Totodată, in urma incidentului de azi noapte, prefectul județului Mureș, a convocat Comitetul local pentru situații de urgență al comunei Cucerdea. Ședința va avea loc la Primăria Cucerdea, de la ora 11. Participă și membrii Comitetului județean pentru situații de urgență cu atribuții în domeniu, conform realitateademures.net

MS / Foto: colaj arhiva