In urma unei solicitări primite din partea I.T.M. Sibiu, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat verificări în vederea prevenirii şi combaterii activităţilor de muncă “la negru” desfăşurate în municipiul Sibiu.

Cu această ocazie, pe strada Andrei Şaguna, a fost depistat un bărbat în vârstă de 32 de ani, din judeţul Mureş, în timp ce îl folosea fără drept pe un minor în vârstă de 13 ani şi 9 luni, din acelaşi judeţ, pentru prestarea unor activităţi în domeniul construcţiilor, respectiv înlocuire ţigle şi alte reparaţii ale acoperişului unui imobil din zonă.

Întrucât această constatare contravine prevederilor art. 13 alin. 3 din Legea nr. 53/2003 republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prin care se precizează că “încadrarea în muncă a persoanelor sub vârsta de 15 ani este interzisă”, pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârşirea infracţiunii de folosire a unui minor pentru prestarea unor activităţi fără a respecta prevederile legale referitoare la regimul de muncă al acestora, conform art. 265 alineatul 1 din legea menţionată anterior.

IPJ Sibiu / Foto: colaj arhiva