Duminică seara, au fost emise 4 alerte privind prezența ursilor in zone populate, pe raza județului Mures.

Ultimele două avertizari sunt valabile pentru strada Cerbului din Sovata si pentru localitatea Trei Sate.

Va reamintim ca în jurul orelor 18.30, o nouă avertizare privind prezenta ursilor in zone populate din două localități mureșene, a fost lansată de ISU Mures.

Una se adresează populației din orașul Sovata, unde, pe strada Lupului, a fost semnalată prezenta a doi urși.

A doua alerta a fost emisă pentru localitatea Stânceni, unde a fost semnalată prezenta unui urs pe strazi.

Recomandăm celor care se întâlnesc cu un urs să nu se apropie de el pentru a face fotografii, să nu îl hrănească, să nu arunce cu pietre, dar să facă zgomot pentru a ţine animalul la distanţă şi să se îndepărteze cât mai mult.

De asemenea, trebuie solicitat sprijinul forțelor de ordine, apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Va reamintim ca sâmbătă dimineata, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Târnaveni, au fost sesizați prin Apel 112, de către un bărbat, cioban la o stână din localitatea Cucerdea, cu privire la faptul că şi-ar găsit un coleg, decedat la marginea unei păduri dintre localitățile Cucerdea și Giuluş, iar acesta ar prezenta pe corp urme ale unui posibil atac de animal sălbatic.

Atentie‼️ Detalii si imagini video cu puternic impact emoțional, aici.

Tot sâmbătă după-amiază, in jurul orei 15.00, pe fondul de vanatoare din localitatea Adrianu Mic, pe valea Nirajului, in cadrul unei partide de vanatoare legal organizate un urs a atacat si a ranit un paznic de vanatoare. In urma atacului, victima a ajuns la spital in Tirgu Mures pentru investigatii si tratament de specialitate.

MS / Foto: colaj arhiva