După o zi plină de incidente tragice cauzate de prezenta ursilor pe raza județului Mures – un mureșean omorat, altul rănit de ursi -, avem si primul urs mort, împușcat în cap.

Astfel, într-o partidă de vânătoare la mistreti, organizată în zonă Bozed, comuna Ceuașu de Câmpie, un vanator, aflat in pericol de a fi atacat de un urs, a procedat la împușcarea acestuia. Animalul a fost împușcat în cap, de la distanță mica, în timp ce ar fi încercat să atace vanatorul.

Va reamintim ca in aceasta dimineata, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Târnaveni, au fost sesizați prin Apel 112, de către un bărbat, cioban la o stână din localitatea Cucerdea, cu privire la faptul că şi-ar găsit un coleg, decedat la marginea unei păduri dintre localitățile Cucerdea și Giuluş, iar acesta ar prezenta pe corp urme ale unui posibil atac de animal sălbatic. Atentie‼️ Detalii si imagini video cu puternic impact emoțional, aici.

Tot in această după-amiază, in jurul orei 15.00, pe fondul de vanatoare din localitatea Adrianu Mic, pe valea Nirajului, in cadrul unei partide de vanatoare legal organizate un urs a atacat si a ranit un paznic de vanatoare. In urma atacului, victima a ajuns la spital in Tirgu Mures pentru investigatii si tratament de specialitate.

MS / Foto: colaj arhiva