Muresenii din mai multe localitati muresene au avut parte de o noapte alba, in urma mai multor mesaje de tip RO ALERT, emise de ISU Mures, cu privire la prezenta ursilor pe strazile din localitati.

Primul mesaj a fost emis inainte de ora 22.00 si viza locuitorii din localitatea Trei Sate, comuna Ghindari, județul Mureș. Mesajul atentiona cu privire la prezenta a 3 ursi pe pe strada Bisericii.

Un alt mesaj, emis dupa orele 23.00, privind doi urși văzuți pe strada Lupului, din Sovata, urmat de atentionare pe strada Stejarisului din oras.


IMPORTANT! Publicăm în continuare aceste avertizari, deoarece le considerăm extrem de importante pentru siguranța muresenilor din zonele mentionate, in ciuda multor comentarii care le consideră, in mod total eronat, o campanie de ucidere a acestor animale sălbatice.

Dimpotrivă! Noi NU cerem omorarea ursilor sau a altor animale salbatice! Cerem interventia autoritatilor pentru extragerea animalelor din zonele populate. Aceste lucruri se pot face prin luarea mai multor masuri, inclusiv cea de hranire a animalelor salbatice in locuri special amenajate in paduri. Animalele coboara in zonele populate pentru a cauta hrana.

Intelegem si acceptăm opinia muresenilor, exprimată în sutele de comentarii facute la avertizarile publicate. Unele dintre ele reflectă revolta si indignare fața de lipsa intervenției autorităților pentru rezolvarea acestei grave probleme, altele atrag atenția asupra unei conspirații care are ca scop in final uciderea acestor animale sălbatice.

Indiferent de opinia exprimată de mureseni, nu cenzuram sau ștergem niciuna din ele atata timp cat se foloseste un limbaj adecvat, asa cum procedăm la absolut toate materialele publicate de noi.

Așadar, vă rugăm să le luati ca atare, sa fiti extrem de atenți și sa nu va expuneti la pericol. Nu interveniti singuri, apelați 112.

Va reamintim ca, in urma cu cateva zile, mii de oameni au protestat în țară față de defrișările ilegale! Din pacate, în județul Mureș NU au iesit oamenii pentru susținerea inițiativei. Doar urșii sunt pe străzi la Mures, nu și apărători ai pădurilor!? Detalii, aici.

MS /  Foto: colaj arhiva