Update: Aproape 30.000 de români au votat deja în diaspora, cei mai mulți la Chișinău și Bruxelles.


Românii din străinătate votează începând de vineri, ora locală 12.00, și au la dispoziție trei zile în care pot merge la una din cele 835 de secţii de votare din străinătate. Pentru primul tur al alegerilor, românii din diaspora pot vota în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie. Aceeași regulă se aplică și la cel de-al doilea tur, astfel că românii sunt așteptați la vot în zilele de 22, 23 și 24 noiembrie

Primele secții s-au deschis în Noua Zeelandă, Australia, Japonia, Coreea și China.

S-au deschis si secțiile de votare din Spania, Italia, Franța, Germania sau Belgia, iar la această oră peste 12.000 de români aflați în afara granițelor țării au votat, potrivit BEC.

Cele mai multe secţii de votare pentru români sunt în Spania – 143, în 99 de localităţi. În Italia au fost organizate 142 de secţii de votare, dintre care cinci la Roma, iar în Germania, AEP a aprobat 79 de secţii de votare. Românii din Franţa pot vota la alegeri prezidenţiale 2019 în 50 de secţii.

Ministerul de Externe le recomandă românilor din străinătate să meargă la vot pe durata celor trei zile (vineri, sâmbătă și duminică) pentru a evita aglomerarea în ultima zi.

Sursa: hotnews.ro / Foto: colaj