7.5 C
Targu Mures
joi, august 11, 2022
Acasă Ardeal ROMGAZ. Probleme la termocentrala pe gaze de la Iernut!

ROMGAZ. Probleme la termocentrala pe gaze de la Iernut!

Producătorul de gaze Romgaz vrea să achiziţioneze servicii juridice de consultanţă şi reprezentare juridică externă pentru ”un posibil litigiu cu asocierea DuroFelguera şi Romelectro”, iar subiectul urmează să fie discutat în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor din data de 11 decembrie, conform news.ro

Surse oficiale din cadrul părţilor implicate au declarat pentru News.ro că „lucrările la investiţia ‘Ciclu combinat cu turbine pe gaz’ la Iernut se află în întârziere, acesta fiind motivul privind achiziţia serviciilor juridice, iar asocierea Duro Felguera şi Romelectro va fi dată în judecată în situaţia în care întârzierile depăşesc prima parte a anului viitor”.

Romgaz, a semnat, în 2016, un contract în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, cu firmele Duro Felguera şi Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut.

Termocentrala pe gaze de la Iernut urma să fie finalizată la sfârşitul anului 2019, potrivit graficului iniţial. Centrala va avea o capacitate instalată de 430 MW.

Sursa: news.ro / Foto: colaj arhiva