”ATENȚIE!!! A fost semnalată prezența unui urs în Municipiul Târgu–Mureș pe strada Sârguinței. Sporiți atenția și nu vă expuneți la pericol!”, este mesajul transmis vineri seara de ISU Mureș prin serviciul RO- Alert. Un mesaj asemănător a ajuns la populația din zonă și aseară, 3 octombrie, posibil pentru același urs.

Deși zona este una intens locuită, cu multe blocuri și parcuri iar prezența ursului este cât se poate de neobișnuită, până acum autoritățile nu au luat nici o măsură.

Agenția pentru Protecția Mediului Mureș nu a primit nici o solicitare pentru extragerea ursului, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș directorul instituției, Dănuț Ștefănescu.

Sunt trei asociații de vânătoare care activează în zonă, dar niciuna nu-și asumă zona de competență. Chiar dacă se fac solicitări pentru împușcare, derogările nu se dau ori se dau extrem de greu, spun vânătorii. Așa se face că nici pentru ursul care a ucis un pescar în urmă cu aproape o lună la Odrihei nu s-a primit aprobare pentru împușcare, spune directorul AJVPS Mureș, Pompei Muică.

Din informațiile apărute în mediul on-line, ursul care a ajuns vineri pe strada Sârguinței a lăsat urme vizibile, a ucis un câine și câteva găini. Asta spun oamenii din zonă, deoarece polițiștii și jandarmii care au fost acolo imediat după alertă, nu au găsit nici un urs și nu au nici competență să constate pagubele produse.
Se pare că medicul veterinar și primăria trebuie să se implice în acest caz, pentru eventuale despăgubiri, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș, Emanuela Rugină.


Totodata, va reamintim ca, duminica, mii de oameni au protestat în țară față de defrișările ilegale! Din pacate, în județul Mureș NU au iesit oamenii pentru susținerea inițiativei. Doar urșii sunt pe străzi la Mures, nu și apărători ai pădurilor!? Detalii, aici.


Atentie, imagini cu puternic impact emotional…

Citeste mai mult pe radiomures.ro /  Foto cop: colaj arhiva