In sedinta de ieri, a Consiliului local Tirgu Mures – pe langa nebunia creata in jurul rectificarilor de buget incercate de executivul primariei Tirgu Mures, bazate pe niste sume inexistente, subiect asupra caruia vom reveni pe larg in alt material -, s-a iscat o adevarata tragicomedie in jurul demiterii viceprimarului Makkai Grigore, care s-a facut de rusine, cu biblia in mana, tinand cu dintii de o functie in care a fost numit, nu pe care ar fi ocupat-o prin concurs, deci pe baza competentelor. Pe scurt, a fost numit de consilierii UDMR si tot de ei destituit. Simplu.

Iata cum explica situatia consilierul POL Tirgu Mures, Radu Balas, consilier care a votat demiterea, nu si instalarea in functie la momentul respectiv.

“Viceprimarul de Târgu Mureș, Makkai Grigore, a fost demis de către Consiliul Local. Imediat a început să invoce argumente legale, deplângând motivațiile din expunerea de motive și susținând că a fost demis ilegal. A fost destituit însă pe bună dreptate, deoarece incompetența, minciuna, sfidarea și lipsa de bun-simț nu sunt ilegale, dar se constituie în suficiente motive pentru îndepărtarea sa. Ne spune că nu i s-a probat suficient demiterea, de parcă, atunci când a fost investit, a fost vreun acerb concurs de CV-uri, pe care el l-a câștigat. Așa cum a fost numit, fără a avea vreo competență anume, așa a fost și destituit. Prin votul Consiliului Local. Mai mult, chiar dacă știa că nu mai este dorit în funcție, nu a avut nicio fărâmă de onoare, refuzând să-și dea demisia, gest care nu ar mai fi dus la acest vot de destituire,” a scris Radu Balas.

Ședința Ordinară CL – 31 octombrie 2019 – ora 14

Ședința Ordinară CL – 31 octombrie 2019 – ora 14

Publicată de Municipiul Târgu Mureș pe Joi, 31 octombrie 2019

MS / Foto: colaj captura