UPDATE: KAUFLAND raspunde in urma sesizarii privind produsele expirate de 3 saptamani, intr-o unitate din Mures! Ce recompensa a primit mureseanul in urma sesizarii, aici.


In timp ce mari supermarketuri din tara sunt inchise in urma neregulilor descoperite de inspectorii ANPC, iar tot mai multe produse sunt retrase de la raft, dupa ce au fost comercializate o perioada buna de timp, multi dintre noi consumand acele produse infectate inainte de emiterea alertei, iata ca inca o problema majora ne-a fost semnalata de un cititor.

Astfel, la supermarket-ul Kaufland din municipiul Sighisoara, cand a vrut sa achiztioneze produsul din imaginile de mai jos, a observat ca acesta este expirat de cateva saptamani.

Nu am fi publicat atentionarea daca “greseala” de neretragere a unui produs de la raft ar fi fost una minora, data de expirare din ziua respectiva, dar in acest caz vorbim de un produs care sta pe rafturile supermarketului dupa 3 saptamani de la expirare!

La fel de bine pot exista multe alte produse expirate, cu mult mai periculoase decat produsul in cauza, dar mentinute la vanzare. Noi nu avem nici obligatia si nici timpul necesar sa verificam toate produsele comercializate de supermarketul in cauza sau altele, dar nu ne putem imagina ca nu exista personal angajat care sa nu se ocupe cu retragerea acestor produse expirate inainte ca vreun consumator, putin mai neatent, sa se imbolnaveasca.

“Am fost la persoana de la informatii .. se uita la mine ca la urs! Am rugat sa trimita pe cineva acolo, deoarece sunt mai multe cutii. Din pacate, pana sa plec eu nu a fost nimeni la raionul de cafea. Dezamagitor, totusi este expirata de 3 saptamani si inca e la raft,” ne scrie cititorul, vizibil indignat.

In plus, s-a facut sesizare si pe pagina Kaufland Romania, din pacate, fara niciun raspuns pana la momentul publicarii acestei stiri. Revenim cu amanunte pe masura ce acestea ne survin.

MS /  Foto: colaj