Primaria municipiului Tirgu Mures a publicat lista debitorilor persoane juridice – la finalul trimestrului III 2019 – care înregistrează obligații restante mai mari de 50.000 lei. A incercat sa-i faca de rusine public, dar s-au facut singuri pe ei. Duhh!

Nu are rost sa va mai spunem cat de aberant poate sa fie ca statul sa se ocupe de activitati private, concurand neloial adevaratul privat.

Cunoasteti vreun domeniu de la stat profitabil?

Normal ca nu. Asa si cu aceste activitati private derulate de primaria Tirgu Mures – cinematograf, restaurante, hoteluri, piscine, sere de legume sau mai nou chiosuri de presa -, in care nimic nu este profitabil, dimpotriva, mai sunt si subventionate din bani de la buget.

Ce inseamna asta?

Pai simplu, prostesc muresenii ca le vand produse ieftine sau le ofera acces “gratuit”, dar apoi le baga mana in buzunar si completeaza diferenta de pret din impozitele platite tot de ei. Mai inseamna si aducerea la faliment a adevaratilor privati, care nu au cum sa vanda fara profit, deci sa aiba preturile mici sau “gratuite” ca cele oferite de primarie la produse similare. La final, adevaratul privat dispare, deci nu mai plateste impozite la primarie, iar noi, muresenii, platim impozite tot mai mari de la un an la altul.

Revenind la cazul actual, de rasul curcilor, pe lista cu datornicii la primarie apare chiar si firma privata a primariei, SC ADMINISTRATIE SI TURISM SRLTIRGU MURES. Deci, primaria datoreaza bani la primarie! Profitabili, nu?! Duhh

MS /  Foto: Primaria Munikipiului Targu Mures