Poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Reghin au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe raza comunei Ibăneşti.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, se pare că un bărbat, de 30 de ani, din comuna Ibăneşti, în timp ce conducea un autoturism, pe relaţia Ibăneşti-Gurghiu, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, intrând în coliziune cu un stâlp de telecomunicaţii, situat pe partea dreaptă a direcţiei de deplasare, suferind vătămări corporale uşoare.

În urma testării cu aparatul etilotest, acestuia i-a rezultat o valoare de 1,09 mg/l
alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la unitatea medicală în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Totodată, ca urmare a verificării în baza de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.


ATENTIE! Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacitaţii de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Totodată, pentru toţi cei care sunt tentaţi să conducă autovehicule, deşi nu posedă cunoştinţe elementare privind regulile de circulaţie şi nu conştientizează riscul pe care îl reprezintă pentru ceilalţi participanţi la trafic, reamintim că această faptă constituie infracţiune şi sunt în pericol de a plăti cu libertatea!

IPJ Mures /  Foto: colaj arhiva