În perioada 21-27 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au desfăşurat activităţi suplimentare pentru creşterea siguranţei rutiere, precum şi a gradului de disciplină rutieră, fiind prezenţi pe principalele artere rutiere din judeţ.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic în această perioadă, poliţiştii au constatat 1016 sancţiuni contravenţionale, 992 dintre acestea fiind prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195 din 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, iar 24 sunt prevăzute de alte acte normative.

Dintre sancţiunile aplicate conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195 din 2002, 456 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 116 pentru abateri ale pietonilor, 13 pentru conducere sub influenţa alcoolului, restul reprezentând alte abateri.

De asemenea, poliţiştii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 98 de conducători auto, dintre care 23 au depăşit viteza maximă admisă cu peste 50 km/h, 21 au efectuat depăşiri neregulamentare, 7 nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, 4 nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, 29 pentru conducerea sub influenţa alcoolului, iar 14 au săvârşit alte abateri.

Totodată, au fost retrase pentru nereguli tehnice 29 de certificate de înmatriculare şi au fost constatate 32 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

IPJ Mures /  Foto: colaj arhiva