Poza publicată aseara de președintele POL, Dan Masca, in care apare alături de șeful UDMR, Kelemen Hunor, a devenit rapid virala si a stârnit o serie de comentarii.

Cei mai mulți mureseni, simtindu-se tradati, au adus acuze vizavi de impresia creata, de uniune intre singurul partid de opoziție din Mures, Partidul Oamenilor Liberi, si UDMR, partidul care in ultimii ani a susținut alaturi de  PSD Mures si PNL Mures toate aberațiile (“proiectele gratuite”: mici, bere si concerte) primarului cecertat penal pentru fapte de corupție, Florea Dorin.

În această dimineață, președintele POL a venit cu precizari, clarificand misterul din spatele pozei:

“Poza cu Kelemen Hunor facuta aseara este urmare a unui schimb de replici de vreo 2-3 minute, care a avut loc la citeva minute dupa terminarea intilnirii de la Jai Bistrot a candidatului UDMR la presedintia ROMANIEI.

NU stiam ca este acolo si am mers la Jai asa cum merg de ani de zile.

Schimbul de replici urmare a unui raspuns la o intrebare publica pusa de Radu Bălaş referitor la comportamentul alesilor locali ai UDMR in relatia cu alti alesi ai comunitatii, romani si maghiari.

A fost prima si singura discutie si este din categoria acelor discutii avute cu alti maghiari, afaceristi apropiati de UDMR, care in 2016 incercau sa ma convinga ca este bine sa nu concurez impotriva lui Soos Zoltan, ”independentul”.

Pozitia fata de ceea ce am sustinut in 2016 nu s-a schimbat si asa cum ii spuneam lui Adrian Nemeth de la USR, ar fi o aiureala ca noi sa renuntam la niste principii, doar de dragul unora mai mari si tari, care ani de zile au aratat lipsa de respect fata de startupurile politice pornite de la firul ierbii comunitatii si nu au facut mai nimic in a promova libertatea politica si economica, impreuna cu echitatea politica si economica.

Poza nu este nimic altceva decit una din categoria acelorasi poze cu subsemnatul prezent la un congres al PPMT, prima si singura data, cind le-am spus un lucru simplu: nu avem cum sa ne obtinem autonomia fiscala si administrativa jos in Transilvania, daca avem de a face cu ”lideri” ce se subordoneaza aiurea Bucurestiului si Budapestei pentru niste arginti.

La fel este si in cazul sefului UDMR: nu ai cum sa sustii UDMR, cit timp UDMRul isi bate joc de proprii cetateni maghiari din ROMANIA, sustinind aberatia dublei masuri, ajutati la greu de PSD si PNL.” a explicat presedintele POL, Dan Masca.

MS / Foto: Dan Masca