Dupa ce au desființat singura secție de arși de la Tîrgu Mureș…

Astăzi se împlinesc 4 ani de la tragicul accident de la clubul Colectiv în urma căruia 64 de persoane și-au pierdut viața și alte 186 de persoane au fost rănite. Deși autoritățile sanitare au încercat să rezolve lipsa de spații medicale pentru pacienții cu arsuri prin construcția de noi centre, situația este încă departe de a fi rezolvată.

Un semnal de alarmă în acest sens a fost tras astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de dr. Adrian Boțan, care a fost, timp de 34 de ani, coordonatorul Compartimentului de arși la Târgu-Mureș. Acesta acuză conducerea spitalului că a optat pentru desființarea unității, în condițiile unui flux de 120 de pacienți pe an. Medicul spune că acum pacienții cu arsuri sunt purtați dintr-o parte în alta sau sunt ținuți zile în șir la SMURD riscând să își piardă brațele sau picioarele, în lipsa unui tratament urgent și adecvat.

Împreună cu colectivul pe care l-a condus, dr. Adrian Boţan a acționat în judecată conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș pe acest motiv.

În locul fostului compartiment de arși de la Târgu-Mureș funcționează acum un compartiment de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă. Un compartiment asemănător se găsește și la Spitalul de Urgență Tg.Mureș, unde se fac doar 4 sau 5 reconstrucții mamare pe an.

Citeste mai mult pe radiomures.ro / Foto: colaj arhiva