Au super sarbatorit 100 de ani Colegiul “Al. Papiu Ilarian” Tirgu Mures, cu manifestari repetate, astfel incat toti maretii conducatori de la carma orasului sau a ISJ-ului sa poata tine o cuvantare, fie in curte sau in fata la aruncarea de cerceafuri de pe placi comemorative (au imbracat in fusta statuia! Duhhh); nimic pentru elevi, toate de fatada, doar ca fatada cam sta sa cada.

Dupa ce au fost o serie de probleme privind constructia mansardei, probleme grave de siguranta, iata ca acum, cladirea monument istoric a fost “adaptata”, conform “viziunii si priceperii” celor mai sus amintiti. Nu le mai dam nume, “se STIE cine ESTE aia” care trimit scrisori lacrimogene de la primarie, sa le spunem generic: DOREL.

Dupa cum se vede in imagini, mantuiala e la ea acasa, designul lui Dorel e inconfundabil. De prostie, nu mai vorbim…

“Nu pot sa cred! Sincer, eu asa ceva nu am vazut niciunde in lumea aceasta. Nici macar in Maroc sau Malaezia, tari despre care credem ca sunt sub noi ca dezvoltare sau nivel de educatie. Primitivismul in care ne arunca conducatorii acestui oras este nemaintalnit intr-o tara europeana. Si apoi, unde sunt autoritatile care aproba astfel de improvizatii tampite care nu numai ca distrug monumente, ci si isi bat joc de orice principii estetice. Unde e arhitectul sef al orasului? Inspectorul scolar sef?? Cine aproba astfel de atacuri grosolane asupra esteticii si arhitecturii?” scrie Stefan O., un muresean consternat.

MS /  Foto: colaj fb