A salvat mai multe vieți prin sacrificiul ei. Este povestea Emei Veţean, actrița din judetul vecin, SB, care a murit săptămâna trecută în urma unui accident rutier. În ciuda dramei prin care trecea, familia a decis să doneze organele femeii de 38 de ani pentru a-i salva pe alții aflați în suferință.

Pe 22 octombrie, o clipă de neatenție avea să o coste viața pe actrița Ema Veţean. A traversat strada neregulamentar și a fost lovită în plin de o mașină condusă de un șofer în vârstă de 65 de ani. A ajuns la Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu în comă profundă, cu traumatisme, fracturi și hemoragie.

Pe 27 octombrie, medicii au declarat-o în moarte cerebrală. Dar familia a decis ca spiritul viu al Emei să trăiască în continuare prin alții, și a semnat acordul pentru donarea de organe.

Inima Emei va continua să bată în pieptul unui bolnav din Croația, pentru că în țara noastră nu exista niciun pacient compatibil. Corneea va ajuta doi pacienți să-și recapete vederea. O echipă de la Spitalul Clinic Sfânta Maria din București a prelevat ficatul și plămânii, iar medici din Cluj au prelevat rinichii, care vor salva doi oameni de la dializă.

Actrița de 38 de ani a făcut roluri memorabile în “Prințesa Turandot”, “Viața cu un idiot” sau în “Maestrul și Margareta”, precum și în alte zeci de spectacole la Teatrul Național din Sibiu.