Update: Ursoaica cu 2 pui, semnalata in zona Valea Iubirii și in spate la reprezentanta Opel, Corunca.


Aproape ca nu trece o zi in care sa nu existe alerte referitoare la prezenta ursilor  in zonele populate. În această dimineață, in localitatea Corunca, de lângă municipiul Tirgu Mures, a fost semnalată prezenta unui urs.

Publicăm în continuare aceste avertizari, deoarece le considerăm extrem de importante pentru siguranța muresenilor din zonele mentionate, in ciuda multor comentarii care le consideră, in mod total eronat, o campanie de ucidere a acestor animale sălbatice.

Dimpotrivă! Noi NU cerem omorarea ursilor sau a altor animale salbatice! Cerem interventia autoritatilor pentru extragerea animalelor din zonele populate. Aceste lucruri se pot face prin luarea mai multor masuri, inclusiv cea de hranire a animalelor salbatice in locuri special amenajate in paduri. Animalele coboara in zonele populate pentru a cauta hrana.

In concluzie, recomandăm celor care se întâlnesc cu un urs să nu se apropie de el pentru a face fotografii, să nu îl hrănească, să nu arunce cu pietre, dar să facă zgomot pentru a ţine animalul la distanţă şi să se îndepărteze cât mai mult.

De asemenea, trebuie solicitat sprijinul forțelor de ordine, apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.


CIVISM. Poate se mobilizeaza lumea si la Mures! DISTRIBUITI…

Publicată de Mures Stiri pe Marţi, 29 octombrie 2019

MS / Foto: colaj arhiva