Timp de 3 zile, în perioada 28 – 30 octombrie 2019, inclusiv, primăria Târgu Mureş efectuează operaţiuni de deratizare pe domeniul public al municipiului.

Deratizarea va fi efectuată cu produse special concepute pentru combaterea rozătoarelor, acestea fiind avizate de Ministerul Sănătăţii.

Deratizarea reprezintă un complex de măsuri aplicate în vederea reducerii substanţiale a populaţiei de şoareci şi şobolani. Combaterea rozătoarelor are un rol deosebit de important, fiindcă acestea constituie un pericol permanent de îmbolnăvire (boli virotice, bacteriene şi parazitare), atât a populaţiei cât şi a animalelor.

Három napon keresztül, a 2019. október 28-30. közötti időszakban Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala rágcsálóirtást folytat a város közterületein. A tevékenységet kifejezetten a rágcsálók ellen kifejlesztett termékekkel végzik, amelyeket engedélyezett az Egészségügyi Minisztérium.
A rágcsálóirtás egy olyan intézkedésegyüttes, amelyet az egér- és patkányállomány jelentős csökkentése érdekében végeznek. A rágcsálók elleni védekezés különösen fontos szerepet játszik, mert állandó betegségveszélyt jelentenek (vírusos, bakteriális és parazitás megbetegedések) a lakosságra és az állatokra nézve egyaránt.