UPDATE 1: CIVISM. Poate se mobilizeaza lumea si la Mures! DISTRIBUITI…


În ultimele săptămâni, in judetul Mures, au fost mai multe alerte privind prezența ursilor in zone populate, unele finalizate cu tragedii.  Urșii prezenți în localitățile muresene au provocat pagube, accidente de circulație, au omorât animale din gospodării, au rănit mai multe persoane și au UCIS doi mureșeni! DETALII, AICI.


Ca urmare, mureseanul Ujfalusi Eugen a luat atitudine si a initiat o petitie online (O poti semna si tu, aici), intitulata “Vrem siguranta in localitati, nu animale salbatice care ne ataca, ursi, lupi, etc.”

Prin aceasta petitie dorim sa va rugam sa interveniti si sa asigurati siguranta oamenilor, cat si a bunurilor acestora din gospodarii impotriva animalelor salbatice periculoase (ursi, lupi, mistreti) care intra pe teritoriul localitatilor si ranesc sau omoara oameni. Vrem sa traim in siguranta si vrem ca autoritatile sa isi faca treaba , sa nu lase nerezolvate cazurile in care animalele salbatice au atacat oameni sau animale din gospodarie. Va rog sa verificati fiecare alertare prin RO-ALERT in care sa semnalat prezenta ursilor, daca autoritatile au procedat corect si au intervenit , extragand animalul din zona, pentru ca acesta sa nu revina. In cazul in care constatati ca autoritatile competente nu si-au făcut datoria, va rog sa sesizati institutiile abilitate pentru cercetarea neglijentei in serviciu!” este textul petitiei.


UPDATE: In urma mai multor comentarii care nu au nicio legatura cu textul petitiei, facem urmatoarele precizari: Noi NU cerem omorarea ursilor sau a altor animale salbatice! Cerem interventia autoritatilor pentru extragerea animalelor din zonele populate. Aceste lucruri se pot face prin luarea mai multor masuri, inclusiv cea de hranire a animalelor salbatice in locuri special amenajate in paduri. Animalele coboara in zonele populate pentru a cauta hrana.

MS /  Foto: colaj arhiva