“Domnule Raed Arafat,

O sa ma adresez direct dumneavoastra prin aceasta postare, stiind ca urmariti cu mare interes pagina mea.
As fi vrut sa pot spune ca sunt onorat. Nu e cazul.

Reactiile pe care le-am primit in urma postarii de ieri, in care spuneam doar cateva adevaruri despre creatia la care ati contribuit – SMURD, m-au determinat sa o retrag.

Mi-am amintit de genul acela de baietei de scoala primara, fricosi, care se duc imediat la doamna invatatoare ca “sa-i spuna” pe colegii care-si permit sa-i supere. Doar ca, in cazul lor, e scuzabil, fiind la varsta “no cohones”.

Daca va deranjeaza faptul ca un voluntar din sistem, un foarte bun cunoscator al dedesubturilor acestuia, isi permite sa spuna public adevaruri, atunci am o veste proasta: azi am demisionat. Nu mai sunt voluntar la SABIf. Tocmai pentru ca doamna invatatoare sa stea linistita, elevul fiind autoexmatriculat.

Cu sau fara uniforma, gandesc la fel si cu “voce tare”.

Si mai e un motiv pentru care am decis sa ies: frica prezenta in sistem. Pastoriti un sistem in care frica si bunul ei frate, pupincurismul, sunt la rang de competenta profesionala.

Mi-ar fi placut ca in sistemul de urgenta prespitaliceasca din Romania sa predomine meritocratia si libertatea de exprimare. Lucratorii din sistem, stresati oricum de natura slujbei pe care o presteaza, sa aiba curajul de a vorbi liber, public, despre nemultumirile pe care le au. Liber, civilizat si argumentat.
Fara teama de represalii, de presiuni. Fara pompieri sau salvaristi varsandu-si frustrarile pe forumuri obscure, sub un pseudonim de nedescifrat.
Un sistem dominat de frica si pupincurism este departe de a-si atinge eficienta potentiala.

Atunci cand frica nu da roade (de exemplu in cazul voluntarilor) ati preferat mereu cenzura. Am comentat personal, pe pagina dumneavoastra, diverse aspecte. Mereu argumentat, mereu cu logica. La ultimul asemenea comentariu m-ati cenzurat: comentariul sters si ridicat dreptul de a mai scrie acolo.
Pe pagina DSU am fost de multa vreme cenzurat, tot pentru ca aduceam argumente logice la aberatiile prezentate de ei.
Pe pagina Fundatiei care strange banii pentru “SMURD”, acelasi lucru: doar faptul ca le-am atras atentia asupra prezentarii unui protocol BLS mult invechit a adus cenzurarea contului meu.

Ieri, veniti in fata poporului cu un tupeu demonic, spunand ca nu stiti despre nicio filmare realizata de pompieri la Colectiv. Stiti ce postez eu dar nu stiti ce au filmat pompierii la Colectiv. Si cateva milioane de cetateni chiar trebuie sa creada asta. Doar pentru simplul merit de a fi contribuit la crearea SMURD.

Sunt departe de a crede in bunele intentii ale slobozirii acelei filmari in mass-media. Face parte, probabil, dintr-o ciocnire a unor mari interese.

Totusi, ea vine dupa 4 ani. 4 ani in care ati pastorit sistemul de urgenta, la fiecare esec al acestuia capatand noi si noi puteri.
Eu consider ca prezenta dumneavoastra neintrerupta, de atatia ani, in fruntea urgentelor, este o insulta incredibila adusa materialului genetic al oamenilor care locuiesc in Romania.
Oare chiar nu mai e nimeni in stare sa preia aceasta functie? Poporul roman este atat de slab intelectual incat sunteti de neinlocuit? Departe de mine asemenea ganduri.
Sunt sigur ca oricand puteti fi inlocuit cu rezultate neasteptat de bune. Rezultate bune pentru cetateni, insa.
Cetateni? Va spune ceva acest termen?

V-ati opus extinderii Programului “Exista un erou in fiecare dintre voi” la nivel national. Ati argumentat execrabil, ca de obicei, ca voluntarii merg nesupravegheati in teren. Pai aceasta este si ideea, domnule mesianic. Este implementata cu succes in Israel, UK, Germania si in alte tari. Sunt oameni bine pregatiti, care pot salva vieti pana la sosirea ambulantei. Oameni dornici sa ajute voluntar, fara niciun folos material.
Oameni care nu ar costa nimic bugetul acestei tari.

Cati oameni mor acum in Romania, desi ar fi putut fi salvati de voluntari? Poate va spun cei trei crai pompieri pe care i-ati trimis in penibil, azi. Interventiile noastre apar in multe documente operative la nivelul ISUBIf.

Nu stiu de ce, dar sunt aproape sigur ca la aceasta intrebare veti afisa figura din poza atasata acestei postari.
Da, este chiar figura dumneavoastra. Este o captura de imagine de ieri, de la Parchetul General.
In spatele dumneavoastra se afla un domn, pe nume Narcis Hogea.
Domnul acesta este tatal unui inger sinaian de-al meu.
Va intreaba de patru ani un lucru: de ce Alex, copilul lui, care a fost ars in Colectiv dar a murit din cauza infectiilor din spitalul romanesc, a fost transferat atat de tarziu la Viena?
Asta v-a intrebat si ieri, la Parchet, domnul Narcis.
Ati afisat mutra din imagine, dand din cap ca si cum ar fi fost un cersetor la portiera masinii.
Omenia si empatia de care dati dovada dar si problemele grave din sistem (despre care voi mai scrie), sunt departe de a-mi da mie, cel putin, o minima siguranta ca Romania este pregatita pentru urmatorul dezastru.
Singurul pregatit sunteti doar dumneavoastra: cu scuze. Din ce in ce mai penibile.”

Semnează un fost voluntar la ambulanta