În urma unei decizii grea, dar dătătoare de viaţă…

Al şaselea transplant de cord realizat anul acesta în România a fost un succes. Operaţia s-a desfăşurat la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş de o echipă formată din 3 medici. Pacientul care a primit şansa la o nouă viaţă are 42 de ani şi suferea de o boală rară a inimii. Donator este un tânăr care suferise un anevrism cerbral şi a cărui familie a luat decizia grea, dar salvatoare, de a accepta prelevarea de organe.

După o intervenţie chirurgicală de aproximativ 10 ore, în pieptul pacientului de 42 de ani din Bucureşti a început să bată o nouă inimă. Suferea de o formă gravă de insuficienţă cardiacă, iar singura lui şansă de supravieţuire era transplantul. Operaţia realizată de medicii de la Târgu Mureş a fost, la prima evaluare, un succes. Totuşi urmează un proces îndelungat de recuperare.

Inima a venit de la un pacient de aproape 40 de ani din Baia Mare care suferise un accident cerebral şi a cărui familie a fost de acord cu prelevarea de organe. O decizie grea, dar dătătoare de viaţă.

Este al şaselea transplant de acest gen realizat în acest an la noi în ţară. Toate la Târgu Mureş. Cifra este extrem de mică, spun medicii, mai ales că numărul bolnavilor cardiaci care aşteaptă o nouă şansă la viaţă este tot mai mare.

Sursa: observator.tv / Foto: captura video