Peste 190 de autovehicule înmatriculate în alte state, au fost verificate de poliţiştii mureşeni, în perioada 18 – 20 octombrie 2019 . Pentru neregulile constatate, poliţiştii rutieri au aplicat peste 750 de sancţiuni contravenţionale, au reţinut 69 de permise de conducere şi 17 certificate de înmatriculare.

În perioada 18 – 20 octombrie 2019, poliţiştii Serviciului Rutier Mureş, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române, au acţionat pe linia verificării modului în care proprietarii autoturismelor înmatriculate în alte state respectă legislaţia privind circulaţia pe drumurile publice din România.

În această perioadă, peste 70 de poliţişti rutieri au acţionat în trafic, zilnic, fiind verificate peste 1200 de autovehicule, dintre care 191 înmatriculate în alte state.

În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 759 de sancţiuni contravenţionale, din care 739 pentru nerespectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Din totalul acestora, 28 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state.

În cadrul acţiunii, au fost reţinute 69 de permise de conducere,dintre acestea unul aparţinând unui conducător de autovehicul înmatriculat în alt state, precum şi 17 certificate de înmatriculare.

Totodată, poliţiştii au constatat 11 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, dintre care 2 săvârşite de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.

IPJ Mures / Foto: colaj arhiva