Deși în ultimii ani au fost achiziționate cele mai noi și eficiente medicamente pentru bolnavii de cancer, rezultatele lasă de dorit din cauza sincopelor din sistemul sanitar .

Este vorba de faptul că pacienții oncologici sunt nevoiți uneori să-și plătească o serie de investigații sau să se adreseze altor centre pentru tratament.

Situația este întâlnită nu numai la Târgu-Mureș, ci și la nivel național, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș președintele CJAS Mureș, Rodica Biro:

Sunt pacienți care trebuie să-și plătească, dacă este necesar, un computer tomograf, dacă sunt necesare, anumite analize de laborator mai complicate. Monitorizarea se face în sistem de spitalizare de zi dar tarifele pe care le avem noi la această dată nu acoperă toate tipurile de investigații și atunci pacientul este obligat să și le facă… De cele mai multe ori, se mai confruntă și cu probleme legate de accesul la aparatura de înaltă performanță.

În județul Mureș sunt înregistrați la această dată peste 3.350 de pacienți oncologici. Doar 370 au beneficiat în acest an de tratament de radioterapie din cauza numeroaselor sincope de funcționare a singurului aparat de acest fel din județ.

Citeste mai mult pe radiomures.ro