Clubul Sportiv Juvenes organizeaza, incepand de astazi pana duminica, la Hotel Continental, prima editie a Turneului internațional de șah – Open Tîrgu Mureș 2019. (Detalii, aici)

Este primul turneu internațional de șah organizat în Târgu Mureș după ani de zile de absență a acestui sport din peisajul competițional mureșean.

La startul turneului au confirmat prezența peste 100 de jucători profesioniști, din toate categoriile de vârstă. Între ei se vor regăsi 3 Mari Maeștrii Internaționali – Andrei Istratescu, Vlad Jianu și Marius Manolache și alți 6 maeștrii internaționali.

Cele mai importante partide vor fi transmise în direct pe pagina de Facebook a CS Juvenes și vor fi comentate de maestrul internațional Daniel Baratosi.

Mult succes tuturor!


Marele Maestru Andrei Istrățescu vine la Târgu Mureș…

Andrei este unul dintre cei mai titrați șahiști români în activitate, dublu campion național, un jucător care a evoluat pentru România dar și pentru Franța.

El are în palmares titlul european de juniori sub 16 ani cucerit în 1991. În anul următor, la 17 ani, a devenit campionul României la seniori, apoi, la 19 ani, a obținut titlul de Mare Maestru Internațional.

Andrei a evoluat la 7 olimpiade pentru România, după care, din 2011, a reprezentat Franța, cu care a participat la un campionat european.