Mai multe autobuze apartinand Transport Local & Siletina au inceput sa se retraga la garaj, iar angajatii s-au strans in curtea societatii de pe strada Bega din Tirgu Mures, din cauza intarzierilor la plata salariilor.

Autobuzele ramase pe traseu, circula arhipline si la intervale de peste o ora pe aproape toate traseele.

Din pacate, cu toate ca primesc anual milioane de euro de la primaria Tirgu Mures, sub forma de subventie, vesnicul manager sustinut de UDMR, Tatar Bela, alaturi de famiglia Maior care controleaza Siletina, nu au fost in stare nici macar sa plateasca angajatii la timp, ce sa mai vorbim de conditii decente asigurate pentru transportul in comun.

Desi capacitatea lor de manageri a fost demonstrata cu varf si indesat in ultimii 15 ani, ca fiind una dezastruoasa, sunt tinuti mereu in functie pe criterii de nimeni stiute. Un criteriu care l-ar putea salva pe Tatar Bela de lipsa puterii de administrare corecta ar fi palatul si domeniul cu lac pe care a reusit extradordinar de bine, corect si repede sa-l ridice pe proprietatea lui, din umilul salariu de bugetar.

Update: Conform unor noi informatii, in urma unor “negocieri/discutii” intre conducere si angajati, acestia din urma au fost convinsi sa reia munca, primind alte promisiuni de plata a salariilor restante. Acelasi tip de abordare ca in cazul Salubriserv, unde “au rezolvat” cam la fel protestele, cum bine se vede din cadenta in care “sunt stranse” gunoaiele. Din pacate, cel putin astazi, transportul in comun ramane super aglomerat, bataia de joc fata de calatori urmandu-si cursul devenit obisnuinta la Tirgu Mures.

Revenim cu amanunte.

MS / Foto: colaj