Oare și calitatea serviciilor din administratie a crescut pe masura?! 😉

Salariile au crescut mai mult la stat față de privat față de 2015. Nu e nicio îndoială. Dar și în rândul bugetarilor se vede o diferență semnificativă în funcție de județ. Și în economia productivă vedem diferențe mari între creșterile salariilor.

Cele mai mari creșteri nominale ale lefurilor în administrație sunt în Mureș (+1.822 de lei), Ilfov (+1.774 de lei), Prahova, Giurgiu, Argeș, Călărași, Dolj și București (de la 1.774 de lei la 1.600 de lei).

Cele mai mari salarii din sectorul de sănătate și asistență socială sunt în București (aproape 4.000 de lei), dar Clujul, Doljul, Timișul, Iașiul, Mureșul, Mehedințiul și Hunedoara se apropie, cu lefuri medii între 3.500 și aproape 3.900 de lei. Cele mai mici salarii sunt în Ilfov (puțin peste 2.300 de lei). Giurgiu și Vaslui (sub 2.800 de lei).

Sursa datelor este Institutul Național de Statistică. Salariile medii includ atât mediul privat cât și cel de stat – INS nu publică date defalcate de pe județe după forma de proprietate. Salariile  medii ale “bugetarilor” exprimate mai sus sunt, astfel, mai mici decât în realitate, pentru că includ și lefurile mai mici din sănătate și educație plătite în privat.

Citește mai mult pe profit.ro