Atentie, informații care va pot afecta emoțional…

Din primele cercetări efectuate la fața locului de angajații Fondului de Vânătoare din zona în care s-a produs tragedia s-a constatat ca pescarul ucis de urs a foat apoi sfârtecat de fiara furioasă. Fața a fost desfigurata, iar un membru superior a fost pur si simplu smuls din corp.

Totodata, aceștia au refăcut filmul incidentului. Directorul Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Mureș, Pompei Muică:

S-a dus un pescar pe malul Târnavei, în drept cu localitatea Odrihei, și după ce a terminat pescuitul, îndreptându-se spre mașină, a fost atacat. După urme, că am făcut acolo investigații, pare a fi o ursoaică cu doi pui. Și, pur și simplu, l-a sfârtecat. Mi-a arătat criminalistul două poze și am zis : stop, nu suport să văd așa ceva. E greu, e greu de imaginat. Bănuim că el, în deplasare, a trecut pe lângă pui. Puii s-au speriat, au răcnit și, în situația aceasta, ursoaica atacă automat din instinctul de a-și apăra puii.

Vânătorii mureșeni spun că în ultimul timp s-au înmulțit extraordinar de mult urșii, pe un singur fond de vânătoare pentru căprior fiind identificați acum 14 urși.

De asemenea, doar în ultimele 3 săptămâni, 4 accidente de circulație s-au produs pe șosele în Petelea, doi urși fiind uciși din această cauză.

Aprobările de recoltare se dau extrem de greu, iar singura soluție este repornirea vânătorii, spune Pompei Muică:

Am tot solicitat și așa de greu se obțin aceste aprobări și vocea noastră nu este auzită. Legea trebuie schimbată și ursul trebuie scos de pe anexa speciilor protejate. Ursul, în țara noastră, în județul nostru, s-a înmulțit exagerat și de acum este cel mai puternic animal și își face regula…

Cazul pescarului ucis de urs este cercetat și de poliție și se așteaptă de la IML un rezultat privind cauza exactă a morții.

Sursa: radiomures.ro / Foto: colaj arhiva