Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Horea” Mureș trimite aproape zilnic alerte RoAlert pe telefoanele mobile în zonele în care au fost văzuți urși, ultimele atenționări fiind făcute în acest week-end la Sovata.
În localitățile de pe Valea Târnavei unde un pescar a fost ucis de urs sâmbătă seara (DETALII AICI), nu a fost trimisă însă, nici o alertă.

Motivul: nu a fost semnalată prezența vreunui urs de nici un cetățean, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș, șeful ISU ”Horea” Mureș, Călin Handrea:

“Nu am primit nici un fel de informații. Noi am aflat de cazul ăsta abia ieri dimineață (n.r. duminică dimineața). Nu am fost sunați, nu am fost alertați în nici un fel, deci, clar că nu am trimis nici RoAlert-ul. Putea să ne înștiințeze orice cetățean. De exemplu, primarul. Oricine putea să dea un telefon la 112 și noi am fi trimis, dar nu am fost sunați. Sunt foarte mulți, groaznic de mulți urși. Nu există zi, noapte în care să nu fim sunați și în care să nu ni se comunice că a fost văzut un urs într-o anumită zonă. Deja nu mai avem nici o parte a județului în care să nu avem telefoane de genul acesta. Și sunt zile în care sunt chiar câte două alerte trimise. De exemplu, pe Sovata ieri (duminică) au fost două.”

Sursa: radiomures.ro / Foto: colaj arhiva