Un poliţist de la Serviciul Circulație din Braşov a fost reţinut, pentru 24 de ore, după ce ar fi cerut și primit mită de la un șofer care ar fi fost implicat în accidentul de la Carrefour de sâmbătă noapte.

Conform unor informații pe surse, șoferul vinovat de producerea accidentului si denuntatorul polițistului ar fi conducătorul autoturismului din Mures.

„În ziua de 13 octombrie a.c., un bărbat a apelat linia call center anticorupție 0800.806.806 a Direcției Generale Anticorupție, sesizând faptul că un agent de poliție i-a solicitat o suma de bani pentru a nu-și îndeplini îndatoririle de serviciu. Ca urmare a denunțului, în noaptea de 13/14 octombrie a.c., ofiţerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupţie Brasov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, l-au prins în flagrant pe agentul de poliție,  după ce a primit de la un denunţător  suma de 1 000 de lei”, au precizat procurorii braşoveni.

În schimbul banilor, poliţistul trebuia să îl ajute pe şofer să nu rămână fără permis, respectiv să intervină la angajaţii de la Serviciul Județean de Medicină Legală Brașov în sensul neîntocmirii buletinului de analiză toxicologică, în condițiile în care, anterior, denunțătorul fusese implicat într-un accident rutier soldat cu două victime.

MS / newsbv.ro