Timp de doi ani, un magazin naturist din Târgu Mureş a păcălit o judecătorie din România că este laborator autorizat în prelevarea probelor ADN.

Oamenii erau însă trimişi de judecători “la colţ de stradă” pentru a le fi prelevate probe, care erau apoi analizate în SUA şi trimise înapoi în plic, conform libertatea.ro

Legea nu este însă specifică atunci când vine vorba despre aceste proceduri. Se pleacă de la ideea că testele sunt prelevate la clinici cu personal specializat.

Cel puţin, asta credea Judecătoria Târgu Mureş. În realitate, de doi ani, testele ADN erau realizate la magazinul doamnei Tenzica Novac, unde se vând leacuri naturiste.

Libertatea a contactat Judecătoria Târgu Mureş, pentru a vedea dacă aceasta este procedura standard, dar am aflat că instanţa habar nu avea cu cine colaborează.

„N-am auzit să fie trimis pe undeva, la vreun cabinet naturist, pentru efectuarea expertizei ADN. În Târgu Mureş, avem un laborator autorizat ADN, care într-adevăr trimite în Statele Unite”, ne-a spus judecătorul Alexandru Alexa, purtătorul de cuvânt al instanţei.

A vrut să ştie numele acestui magazin, iar când l-am informat că este vorba despre Laurabella SRL, cu o voce surprinsă ne-a întrebat: „Laurebella e magazin naturist?”

Citeşte întreaga ştire: Un magazin naturist a păcălit o instanţă timp de 2 ani că este laborator specializat în teste ADN. „Greşeala lor!”, spune proprietarul