Sunt disperaţi, lumea nu mai doarme…

Oamenii din comuna Răstoliţa, judeţul Mureş, nu mai au linişte din cauza urşilor, care în ultima lună au atacat de mai multe ori gospodăriile. Primarul spune că urşii intră în coteţe şi grajduri fără probleme şi omoară porcii.

Sătenii din comuna Răstoliţa, judeţul Mureş, sunt disperaţi şi cerut ajutorul prefecturii, Agenţiei de Mediu şi vânătorilor în urma unor atacuri ale urşilor care au omorât în ultima lună 8 porci, o vacă şi mai multe oi.

Primarul comunei Răstoliţa, Marius Lircă, a declarat, miercuri, coresponentului MEDIAFAX, că localnicii nu mai ştiu ce să facă.

„Avem foarte mari probleme, oamenii din Răstoliţa sunt disperaţi de atacurile urşilor, e durere, lumea nu mai doarme.

Marţi noaptea ursul a omorât un porc, l-a scos din coteţul omului, l-a dus pe vale lângă pârâu şi l-a mâncat, iar în noaptea de marţi spre miercuri alţi doi porci după care alţi trei porci. Intră în coteţe şi grajduri fără probleme, au rupt un grajd nou, nici nu le pasă. Aşa sunt făcute legile astea că nu e voie să îi împuşti, nu este cotă, nici măcar focuri de avertisment nu e voie să tragă vânătorii. Urşilor nu le pasă de zgomote, nu se tem. În ultima lună urşii au omorât 8 porci, o vacă şi mai multe oi. Am convocat, miercuri, Comitetul Local pentru situaţii de urgenţă la care va participa şi prefectul Mircea Duşa, cei de la Mediu şi vânătorii”, a spus Lircă.

Potrivit acestuia, un urs a trecut marţi seara după ora 23 prin faţa Primăriei Răstoliţa şi s-a ridicat în două labe, ca şi când ar fi vrut să îi salute pe aleşii comunei.

Sursa: mediafax.ro