7600 de lei are în medie în conturi fiecare român care cotizează la Pilonul 2 de pensii. În total, cei peste șapte milioane de titulari au 55 de miliarde de lei, conform datelor oficiale de până la jumătatea acestui an.

Asta înseamnă cu un sfert mai mult față de anul trecut, iar creșterea este generată de majorarea unor salarii. Puțini au fost cei care au decis să stopeze contribuțiile către pilonul 2 și să rămână doar în baza pensiei de la stat.

Într-un singur an, românii au adunat 11 miliarde de lei în plus în conturile de pensii Pilon II, arată datele Autorităţii de Supraveghere Financiară. La jumătatea anului, totalul a ajuns la 55 de miliarde de lei, ceea ce înseamnă că un participant la pilonul 2 a strâns în medie 7.600 de lei până acum.

Din cei 7 milioane de români care contribuie la Pilonul II de pensii, majoritatea dintre ei, însemnând 5 milioane şi jumătate, au strâns în conturile lor mai puţin de 10.000 de lei. Asta în vreme ce 400.000 de participanţi la Pilonul II se pot lăuda că au acumulat sume care trec de 25.000 de lei.

Datele oficiale arată şi că 360 de persoane au renunţat la Pilonul II, după ce Guvernul a hotărât anul trecut că un participant îşi poate stopa contribuţiile la pensiile private după minimum 5 ani de cotizare.

Sursa: protv.ro / Foto: captura video Albert