După mai multe probleme cauzate de personal fara calificare…

Primele cursuri pentru dispeceri 112, în sistem integrat de urgență, se desfășoară de circa o săptămână la sediul Dispeceratului Integrat 112 din Târgu-Mureș dar și la sediul ISU, unde există un simulator în acest sens.

Programul intensiv de pregătire se desfășoară la Târgu-Mureș pentru 11 dispeceri din județe din Ardeal și la București pentru 8 dispeceri din județe din sudul țării.

Este vorba de prima etapă în formare, astfel încât până la finele anului sistemul integrat de urgență să poată fi extins la nivelul a 14 județe.

Formatori sunt specialiști mureșeni, iar modelul e finlandez, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș inspectorul șef al ISU ”Horea” Mureș, col. Călin Handrea.

Aproape 2 milioane de lei au fost alocate într-o primă etapă din bugetul Ministerului de Interne celor 14 inspectorate județene pentru situații de urgență unde vor funcționa dispeceratele integrate.

STS a stabilit necesarul de tehnică, rețele și echipamente de telecomunicații suplimentare, suma estimată în acest sens fiind de 7 milioane de lei.

Sursa: radiomures.ro / Foto: colaj arhiva