Aproape că nu e noapte în care urşii să nu iasă din păduri, după mâncare. O localitate de lângă Tirgu Mureş este terorizată de animalele care, disperate să găsească hrană, se apropie de casele oamenilor.

Autorităţile din zonă sunt în impas. Nu au prea multe variante să le ţină la distanţă. De teamă, localnicii fac nopţi albe, iar poliţiştii şi jandarmii patrulează cu sirenele maşinilor pornite, ca să îi îndepărteze.

Localnicii din Sangeorgiu de Mures au tras o sperietură soră cu moartea când au dat nas în nas cu cei doi urşi. Erau la câţiva paşi de gospodăriile lor. Ca să-i alunge, au aprins focul şi au început să facă zgomot.

Animalele au fugit, însă în sat a fost noapte albă. Poliţiştii şi jandarmii au încercat ore în şir să le dea de urmă.

Localnic: Nu se poate aşa ceva, că avem şi copii mici. De trei zile tot auzim ”ursul, ursul”, dar nu au prins niciunul. Cum stam aici, este si padurea aici. Sigur ca poate sa vina si in curtea noastra. Poate sa vina linistit.

Oamenii se gândesc la ce este mai rău. De teamă ca urşii să nu intre peste ei în case, aproape că nu mai pun geană pe geană. Mai ales că nu este prima oară când vin.

În doar două luni, urşii înfometaţi au atacat mai multe gospodării din zonă şi au ucis patru animale. Autorităţile locale se simt neputincioase. Nu au prea multe soluţii pentru a-i ţine la distanţă.

Birtan Istvan, viceprimar comuna Sângeorgiu de Mureș: Suntem tot timpul in alerta, patrulam cu politia locala, dar masurile reale ar putea sa le ia Guvernul, Ministerul Mediului.

Prezenţa urşilor în zonă a fost semnalată şi prin Ro-Alert. În ultimele zile, localnicii au tot primit mesaje de avertizare pe telefon, pentru a se feri din calea sălbăticiunilor.

Sursa: observator.tv/ Foto: captura video