În zona nu mai avem secție de arși…

Un copil, din localitatea clujeană Cășeiu, a suferit arsuri pe aproximativ 6% din suprafața corpului după ce s-a opărit cu lichid fierbinte. Cea mai afectată zonă este la nivelul toracelui anterior, acolo unde arsurile sunt de gradul II, conform ziardecluj.ro

Micuțul pacient a fost preluat de pe Stadionul Municipal din Dej după ce i s-a dat primul ajutor la spitalul din localitate.

Elicopterul a fost solicitat de la Târgu Mureș, dar a fost dirijat către un spital din Brașov, deoarece nici Muresul nu mai are secție de arși, aceasta fiind închisă de managerii nostri “competenti” in urma cu doua luni.

Va reamintim ca in iulie, Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş a anunţat desfiinţarea singurului compartiment pentru tratarea arşilor din judeţ, pe motiv că instituţia sanitară nu s-a adaptat cerinţelor Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 476 din 2017 pentru tratamentul şi îngrijirea pacienţilor cu arsuri de gravitate redusă, în locul acestuia fiind înfiinţat un compartiment de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, cu specializare pe reconstrucţie mamară.

MS / Foto: colaj arhiva