Ca urmare a sesizărilor primite atât din partea mass-media, cât și din partea cetățenilor legate de mesajul transmis de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘’Horea’’ al jud. Mureș, prin intermediul sistemului Ro-Alert, în noaptea dinspre 2-3 octombrie, facem următoarele precizări:

În ultima perioadă de timp se constată o creștere a prezenței animalelor periculoase în proximitatea comunităților sau în locuri frecventate de turiști, preponderent din zona montană, precum și o intensificare a atacurilor violente ale acestora împotriva personalului și/sau proprietăților publice și private. Astfel, pentru protecția cetățenilor, a fost transmis un mesaj de avertizare ce semnala prezenta unui urs in municipiul Târgu Mureș.

Va asigurăm că permanent depunem eforturi considerabile pentru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de prevenție și intervenție în situații de urgență.

Suntem conștienți de disconfortul creat și ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri, însă transmiterea acestor mesaje este imperios necesară având în vedere scopul pentru care a fost conceput Sistemul de avertizare RO-ALERT.

Reamintim, tot odată, ca prin intermediul Sistemul RO-ALERT se transmit, indiferent de ora, informații relevante, bazate pe date concrete furnizate atât de structuri specializate (Administrația Națională de Meteorologie, Inspectoratele pentru Situații de Urgență și alte instituții cu rol și competențe în domeniul managementului situațiilor de urgență), dar și de către apelanți ( martori ai situațiilor în speță), atent verificate și documentate.

Dezactivarea opțiuni de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, având în vedere efectele ce pot fi generate asupra vieții comunităților în cazul producerii situațiilor de urgență, ce va pot pune viața in pericol.

Sursa: ISU Mures /  Foto: colaj arhiva